Terug naar overzicht

Zwembad plaatsen? Kies je zwembadboord of vijverrand zorgvuldig

Een zomer zonder hittegolf – we kunnen het ons bijna niet meer inbeelden. En nu dankzij de Coronacrisis ook het fenomeen ‘staycation’ aan het opkomen is, kan een zwembad in de tuin bij velen niet langer uitblijven. “De zwembadisering van Vlaanderen”, wordt het in de wandelgangen ook wel eens genoemd.

Liggen er bij jou ook concrete zwembadplannen op tafel? Lees dan zeker verder want we gaan je alles vertellen over het belang en de esthetische functie van zwembadboorden en vijverranden.

Zwembad plaatsen? Kies je zwembadboord of vijverrand zorgvuldig

Maak van je tuin een harmonieus geheel

Een zwembadboord mag dan wel een detail lijken, het speelt een grote rol in de esthetiek van je zwembad en je tuin. Een mooie, niet-standaard rand zorgt er niet alleen voor dat je zwembad of vijver een verzorgde uitstraling krijgt, het zorgt ook voor meer eenheid in je tuin. Zo kan het bijvoorbeeld mooi zijn om je zwembadboord over te laten gaan in je terras. In dat geval kies je best voor een tegel in hetzelfde materiaal en in dezelfde stijl als de omliggende terrastegels.

 

Welke materialen gebruiken voor de afwerking rond het zwembad?

Om een keuze te kunnen maken in onze collectie zwembadboorden en vijverranden, beschrijven we even kort onze verschillende materialen.  

  • Een zwembadboord uit beton

Bij de zwembadboorden en vijverranden uit beton kan je kiezen voor Minimal of Mega Smooth tegels. De gecoate Minimal tegels van het merk Marlux zijn zeer sterk, onderhoudsvriendelijk en zijn bovendien bestand tegen extreme vorst. De Smooth zwembadtegel van het merk Stone & Style heeft aan de onderkant een uitsparing waardoor hij mooi over de rand van het zwembad past.

Ook natuursteen is natuurlijk een uitstekende optie voor een zwembadboord of vijverrand. Concreet hebben we het hier over zwembadboorden en vijverranden uit de materialen basalt, graniet of kalksteen. Zulke stenen worden doorgaans mooier met de tijd, zijn duurzaam en zijn omwille van hun natuurlijke oorsprong een goede keuze voor in de tuin.

  • Een zwembadboord uit keramiek

Een zwembadboord uit keramiek biedt enorm veel mogelijkheden. Zo kan elke keramiektegel bij ons op maat gezaagd en gelijmd worden. Bovendien zijn er bij keramische tegels bijna geen beperkingen qua stijl. Zo kan je kiezen voor een concrete look, een quartz look, een stone look of een wood look. En dat is nog niet alles. Keramische zwembadboordstenen zijn ook vorst- en krasbestendig, zo goed als onderhoudsvrij, bestand tegen schimmel en zouten én hebben een antislipafwerking.

De zwembadboord van je dromen gevonden?

Gevonden wat je zocht? Je kan eenvoudig online via onze webshop bestellen of langskomen in onze showtuin. Ook voor de plaatsing van onze materialen kan je trouwens bij ons terecht. We helpen je graag verder!

Heb je een vraag? Bel ons!