Terug naar overzicht

Waterafvoer made easy met onze afvoergoten en -putten

Enkele jaren geleden waren afvoergoten nog een rariteit in de wereld van de buitenaanleg, maar gelukkig zijn ze vandaag wel een vaste waarde in ons leven geworden. Ze zijn niet alleen kei in het opvangen van regenwater, ze maken terrasreiniging ook meteen een eenvoudig klusje.

Waterafvoer made easy met onze afvoergoten en -putten

Soorten afvoergoten

Samen met de gestegen vraag, steeg ook het aanbod afvoergoten. In de webshop van Hilfra, vind je afvoergoten uit verschillende vormen en materialen. Allereerst zijn er de betonnen watergreppels. Dit zijn robuuste, betonnen blokken die uitgehold zijn en veel gewicht verdragen, waardoor ze voornamelijk in openbare toepassingen worden gebruikt. Een andere optie is om te opteren voor een ACO goot. Vergeet de traditionele goten uit verzinkt staal of gietijzer. ACO biedt afvoergoten naar ieders wens en op maat van de toepassing.

TIP

Ontdek de ACO Euroline reeks

De klassieker onder de afvoergoten is misschien wel de Euroline reeks van ACO. In 90% van de tuinen is deze familie vertegenwoordigd. Maar verschillende tuinen vragen natuurlijk ook andere functionaliteiten. Zo is er soms nood aan roosters met een hogere belastingsklasse of roosters met een grotere inloopcapaciteit. We geven je even een kort overzicht van de Euroline-goten.

  • Euroline 60: Deze afvoergoten uit polyesterbeton hebben een beperkte inbouwhoogte (5,5cm), maar nog steeds een perfect vrije doorlaat.
  • Euroline 100: Deze afvoergoten zijn vrij gelijkaardig aan de Euroline 60 reeks, maar hebben een hogere inbouwhoogte, namelijk rond de 9,5cm.
  • Euroline Discreet: past een rooster toch niet helemaal in je tuininrichting? Dan zijn er nog steeds de EurolineDiscreet sleufgoten. Bij deze roosters is aan de oppervlakte slechts een kleine sleuf zichtbaar waardoor ze erg discreet blijven.

Soorten afvoerputten

Ook afvoerputten zijn natuurlijk essentieel in de wereld van de waterafvoer. Afvoerputten worden vaak gebruikt onder een buitenkraantje of om een emmer afvalwater in kwijt te kunnen, maar ook om bijvoorbeeld de waterbalans in je tuin te herstellen. Ook in deze categorie zijn er meerdere opties mogelijk.

Zo kan je kiezen voor een simpel klokputje, een infiltratieput, of een vloermat in combinatie met een vloerbak. Een klokput is misschien wel de meest standaard variant van de afvoerputten. Deze kan je bij ons vinden in het voordelige PVC materiaal, maar ook in het meer esthetische materiaal Inox.

Heb je geen aansluiting op riolering of een regenton thuis? Dan kan de Gully infiltratieput een oplossing bieden. Deze biedt een functionele, duurzame en esthetische oplossing voor het watermanagement in je tuin. De infiltratieput wordt ingebouwd in de grond en kan regenwater tijdelijk opvangen, waarna het langzaam wordt afgegeven aan de omgeving. Een gezonde waterbalans gegarandeerd.

Tenslotte heeft het merk CleanBox ook nog enkele handige voetmatten in zijn arsenaal. Met een onderliggende vloerbak wordt het water uit de sneldrogende matten snel afgevoerd. Dit systeem is bovendien erg handig om te poetsen. Je haalt de vloermat weg en kan al het kuiswater simpelweg in de vloerbak laten verdwijnen. Handig toch?

Je waterafvoerproducten gevonden?

Ben je overtuigd van onze waterafvoerproducten en weet je wat je nodig hebt? Dan kan je deze makkelijk online in onze webshop bestellen. Wil je de producten liever eerst eens zien? Kom dan gerust langs in onze showtuin. Wij helpen je graag verder!

Mastercard Bancontact Visa Overschrijving
Heb je een vraag? Bel ons!