Terug naar overzicht

Waarom kies ik GeoCeramica voor mijn terras?

Het voorbije jaar bleven bijna alle terrassen resoluut gesloten. Behalve onze terrassen thuis.

Je hebt de afgelopen maanden waarschijnlijk dan ook meer dan ooit genoten van je eigen terras. Of als je nog geen terras hebt, meer dan ooit nagedacht om er (eindelijk) een aan te leggen. Wat het geval ook is, als terrasliefhebber moet je meer weten over GeoCeramica, dé terrastegel van het moment.

Dus wil je graag een terras aanleggen of kan je huidige terras wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan vertellen we je graag wat GeoCeramica is en waarom de tegel absoluut het overwegen waard is voor je terras.

Waarom kies ik GeoCeramica voor mijn terras?

Wat is GeoCeramica?

GeoCeramica is een revolutionaire tegel geschikt voor de aanleg van terrassen, sierbestrating en meer. De Nederlandse uitvinding, waarvan de naam ‘keramiek op beton’ betekent, combineert het anders broze keramiek met een sterk Stabikorn waterdoorlatend beton. En dat maakt de tegel ontzettend duurzaam én uniek.

Via een sterke verbinding combineert GeoCeramica een keramische bovenlaag met een betonnen onderlaag. In tegenstelling tot de ‘klassieke’ terrastegel, is de fundering voor de tegel dus al bevestigd aan de tegel zelf. Dit biedt tal van voordelen bij de plaatsing van de tegel en is ook een van de vele redenen waarom GeoCeramica al de meest verkochte terrastegel is bij onze noorderburen.

Maar GeoCeramica is ook meer dan een terrastegel. De tegel is namelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en heeft bijvoorbeeld ook een variant die gebruikt kan worden voor de aanleg van opritten.

Voordelen GeoCeramica

 • Onderhoudsvriendelijk: gemakkelijk te wassen en reinigen

 • Robuust: bestand tegen krassen, slijtage en alle weersomstandigheden (kleurvast)

 • Praktisch: makkelijker en sneller te plaatsen dan ‘klassieke’ terrastegels

 • Waterdoorlatend: poreuze betonnen onderlaag zorgt voor een goede waterafvoer 

 • Kwalitatief: uitstekende prijs-kwaliteit verhouding t.o.v. andere alternatieven

 • Universeel: GeoCeramica-tegels zijn verkrijgbaar in verschillende types, kleuren en afmetingen. Zo kan je kiezen tussen:

  • Een beton-, kwarts-, ijzer-, steen- of hout-look
  • Meerdere kleuren (grijs, zwart, blauw, bruin,…)
  • Meerdere formaten ( 60cm x 30cm tot 120cm x 60cm)
  • Meerdere diktes (4cm – 8cm)
GeoCeramica voor terras

Terras aanleggen met GeoCeramica? 

Zoals eerder vermeld is GeoCeramica de meest verkochte terrastegel in Nederland. Een van de redenen hiervoor is dat de tegel sneller en gemakkelijker te plaatsen is dan een klassieke terrastegel.

Om je terras aan te leggen met GeoCeramica, is de voorbereiding nog grotendeels hetzelfde als bij de klassieke terrastegel. Zo moet je voor de plaatsing ook vertrekken vanuit een stabiel en effen zandbed, maar moet je daarbovenop geen fundering meer voorzien. Om de tegel effectief te leggen, heeft GeoCeramica ook ingebouwde afstandshouders, waardoor de tegels zeker niet tegen elkaar kunnen schuiven als je ze aanlegt. 

Verder is GeoCeramica, wederom zoals de klassieke terrastegel, ook voorzichtig bij te kloppen met een rubberen hamer en op te voegen met onkruidvrij zand of een ander voegmiddel.

TIP

Plaats de GeoCeramica tegels in de chape of stabilisé. Zo blijven ze zeker goed vastliggen. Een andere manier om een sterke hechting te verkrijgen is door cement over de eindlaag te strooien en deze er door te rijven. Zo wordt de kans op tegels die een beetje bewegen ook geminimaliseerd. Dit is voornamelijk interessant als je voor een vaste voeg kiest. 

GeoCeramica-tegels kopen voor je terras?

Wil je graag GeoCeramica kopen voor je terras? Ontdek dan ons ruime aanbod aan GeoCeramica-tegels. Kom langs in onze winkel of maak een afspraak voor een adviesgesprek. Laat je ook graag je GeoCeramica-tegels plaatsen door een expert? Ontdek dan aanvullend ons netwerk van erkende plaatsers en tuinaannemers.

Heb je een vraag? Bel ons!