Terug naar overzicht

Waarom kies ik draadafsluiting voor mijn tuinomheining?

Een draadafsluiting is één van de meest populaire tuinafsluitingen. Het is budgetvriendelijk , gemakkelijk te plaatsen én vergt weinig onderhoud achteraf. Door de fijne draadstructuur blijft de openheid en het licht in je tuin bovendien behouden. Wil je toch wat meer privacy creëren? Dan kan je ervoor kiezen om je draadafsluiting te laten begroeien met klimop voor een mooie groene afsluiting.

Waarom kies ik draadafsluiting voor mijn tuinomheining?

Soorten draadafsluitingen

Zoek je draadafsluiting om je perceel mee af te sluiten? Wil je privacy creëren? Of wil je inbrekers weren? Ontdek welke soort draadafsluitingen er bestaan en welke geschikt zijn voor jouw tuin of project.

Standaard draadafsluiting of draad op rol (met bovenbuis) 

Simpel en snel je tuin omheinen? Kies dan voor standaard draadafsluiting. Dit is de typische groene of zwarte tuindraad, welke je extra kan verstevigen door een bovenbuis te plaatsen. 

Prijs: in onze webshop is standaard draadafsluiting verkrijgbaar als draad op rol vanaf € 47,27 per rol. Hiervoor heb je 10 meter tuindraad.

Draadafsluiting met betonplaten

Voor extra stevigheid, kunnen onderaan de draadafsluiting betonplaten worden geplaatst. De betonplaten zorgen ervoor dat je omheining niet beschadigd wordt en zorgen voor een goede verankering in de grond waardoor ze beter bestand is tegen zware weersomstandigheden. Bovendien biedt het een extra beveiliging tegen huisdieren die willen ontsnappen.

Prijs: betonplaten vind je in onze webshop al vanaf € 6,86 per stuk. Deze zijn verkrijgbaar in zowel standaard grijs als antraciet.

Draadpanelen

De meest stevige soort onder de draadafsluiting zijn draadpanelen. Ze bestaan namelijk niet uit draad maar uit ijzeren constructies waardoor dit type niet kan vervormen. Als je dus op zoek bent naar draadafsluiting die voornamelijk dient als inbraakpreventie, zijn draadpanelen de ideale keuze. Ook deze kan je laten begroeien met klimplanten om meer privacy te creëren.

Prijs: draadpanelen bij Hilfra vind je al vanaf € 23,80 per stuk. Hiervoor krijg je een draadpaneel van 200x50 mm.

Hoe moet je draadafsluiting plaatsen?

Ben je van plan om je draadafsluiting zelf te plaatsen? Dit is niet zo moeilijk! Door de volgende 5 eenvoudige stappen te volgen, is je draadafsluiting geplaatst in een handomdraai.

Stap 1

Plaats de begin- & eindpaal

 • Start met 2 putten te graven om de begin- & eindpaal te plaatsen. We adviseren om deze 30 cm breed & 60 cm diep te maken.
 • Plaats vervolgens de paal in de put en draai eraan om hem vast te zetten.
 • Zorg ervoor dat de paal op de juiste hoogte staat, eventueel kan je deze dieper in de grond kloppen met een rubberen hamer.
 • Doe snelbeton in de put, voeg water toe & schep er lucht onder. Laat de beton drogen.
Stap 2

Plaats de tussenpalen

 • Span een draad tussen de begin- & eindpaal om een rechte lijn te bepalen.
 • Markeer dezelfde hoogte op de tussenpalen en plaats deze volgens stap 1.
Stap 3

Bevestig de steunpalen

 • Bevestig de steunpaal op ongeveer de helft van de beginpaal waarop deze wordt bevestigd.
 • Zet de dop op de steunpaal.
 • Plaats een klem rond de beginpaal waaraan je de dop van de steunpaal bevestigt. Schroef de klem en de dop van de steunpaal aan elkaar vast.
 • Zet de steunpaal vast met beton.
Stap 4

Bevestig de spandraden

 • Bevestig spandraad eerst aan de beginpaal en rol deze vervolgens af tot ongeveer 20 cm voor de eindpaal. Knip de spandraad door met een tang.
 • Bevestig een draadspanner aan een nieuw stuk spandraad en bevestig deze aan de eindpaal door de spandraad rond de paal te wikkelen.
 • Verbind dan de spandraad met de draadspanner en span deze op. Doe dit voor de bovenkant, onderkant & in het midden.
Stap 5

Bevestig de tuindraad

 • Bevestig met behulp van binddraad om de 30 cm een spanstaaf aan de tuindraad.
 • Bevestig de eerste spanstaaf met tuindraad om de 40 cm aan de beginpaal en rol de tuindraad af.
 • Bevestig de tuindraad aan de spandraad (gebruik hiervoor een binddraad & tang)
 • Knip de overschot van de rol tuindraad af en bevestig een spanstaaf aan het einde van de tuindraad. Maak deze vast aan de eindpaal en draai de draadspanners bij.

Draadafsluiting kopen?

Ben je klaar om eraan te beginnen? Bestel de benodigdheden voor jouw draadafsluiting eenvoudig online in onze webshop en laat bij jou thuis leveren. Toch nog niet helemaal duidelijk welke materialen je allemaal nodig hebt of hoe je de draafafsluiting zelf kan plaatsen?

Wij geven je graag het gepaste advies voor jouw project. Neem contact op via het contactformulier of maak online een afspraak.

Heb je een vraag? Bel ons!