Terug naar overzicht

Waarom kies ik betonklinkers voor mijn oprit?

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe oprit aan te leggen? Of is het dringend tijd om jouw oprit te vernieuwen? Dan zijn betonklinkers ideaal om in overweging te nemen. Betonklinkers (of betonstraatstenen) zijn erg geschikt voor de aanleg van een oprit. Waarom? In de eerste plaats zijn ze in staat om een zwaar gewicht te kunnen dragen. Daarnaast zijn ze mooi vlak en kunnen ze in verschillende patronen gelegd worden.  Ben je op zoek naar een prijsvriendelijke oprit die lang meegaat? Lees snel verder!

Waarom kies ik betonklinkers voor mijn oprit?

Wat zijn de voordelen van betonklinkers voor je oprit?

Voor het aanleggen van een nieuwe oprit, kunnen tal van materialen gebruikt worden. Denk maar aan beton, split of grind. De ultieme keuze gaat uiteindelijk toch vaak uit naar klinkers. Logisch, want klinkers bieden enerzijds een goedkope oplossing maar bieden anderzijds tal van andere voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk: behalve de klinkers af en toe vegen of afspuiten met de hogedrukreiniger om mosvorming te voorkomen, hebben betonklinkers verder weinig onderhoud nodig.
  • Bestand tegen zware belasting: een oprit dient voornamelijk om je auto dicht bij huis te kunnen parkeren. Het spreekt voor zich dat de klinkers een zwaar gewicht kunnen verdragen.
  • Eenvoudig te herstellen: is je oprit na verloop van tijd beschadigd? De gescheurde klinkers zijn achteraf eenvoudig te herstellen.
  • Grote verscheidenheid: betonklinkers bestaan in allerlei kleuren en formaten.
  • Gemakkelijk aan te leggen: ben je een handige Harry? Dan is een oprit in betonklinkers gemakkelijk zelf aan te leggen.

Wat zijn de nadelen?

Elk voordeel heeft helaas ook zijn nadeel. Dat geldt ook voor betonklinkers. Voorzie je bijvoorbeeld geen goede ondergrond voor je oprit? Of werk je zonder boordstenen aan de kanten? Dan bestaat de kans dat je oprit na verloop van tijd kan verzakken of dat de klinkers verschuiven. Ook jouw gekozen kleur, kan na een tijdje beginnen te vervagen. Gelukkig zijn dit zaken die voorkomen kunnen worden door rekening te houden met enkele voorbereidende stappen alvorens je de oprit gaat aanleggen.

Betonklinkers voor oprit

Oprit in betonklinkers aanleggen?

Zelf je oprit in betonklinkers aanleggen is niet zo moeilijk. Via onderstaande stappen heb je in mum van tijd een nieuwe oprit.

  1. Kies de gewenste klinkers
  2. Vergeet geen kantsluiting (of boordstenen) te gebruiken
  3. Zorg voor een drainerende ondergrond van bijvoorbeeld stabilisé
  4. Plaats de straatlaag en vervolgens de klinkers zelf
  5. Voeg de klinkers op en tril ze af

Wil je graag meer weten over hoe je je oprit zelf aanleggen met betonklinkers? Bekijk dan onderstaande video of lees ons blogbericht over hoe je klinkers moet aanleggen.

Wat is de prijs van een oprit in betonklinkers?

Kies je voor standaard betonklinkers? Dan vind je er in onze webshop al aan een gemiddelde prijs van € 11 per vierkante meter.  Wil je liever speciale, gestructureerde betonklinkers? Hou dan rekening met een gemiddelde prijs van € 35 per vierkante meter.

Betonklinkers kopen?  

Ben je overtuigd van betonklinkers als materiaal voor jouw oprit? Je bestelt de gewenste hoeveelheid eenvoudig online in onze webshop. Twijfel je nog? Of wens je eerst een aantal betonklinkers te bezichtigen? We nodigen je graag uit in onze showtuin. Onze medewerkers voorzien je graag van gepast advies.

Heb je een vraag? Bel ons!