Terug naar overzicht

Zo geniet je het hele jaar door van je tuin: onze tips!

In je tuin of op je terras zitten, da’s altijd genieten. Alleen laten de weergoden in België het niet altijd toe. Neem het heft dus in eigen handen; een praktisch tuinhuis met overkapping, buitenverwarming, tuinverlichting of gezellige vuurelementen zijn toevoegingen die je kan doen aan je tuin om er tijdens elk seizoen van te kunnen genieten.  

Ontdek hieronder onze handige tips om jouw tuin en terras om te toveren tot een weers- en seizoenbestendige parel waar je van putje winter tot hartje zomer van kan genieten!  

Zo geniet je het hele jaar door van je tuin: onze tips!

De basis: een stevig en stijlvol terras aanleggen

Genieten van je tuin kan natuurlijk nergens beter dan op je terras of in je zithoek. Hoe je hiervoor een sterke basis legt? Met de juiste terrastegels of terrasplanken creëer je een mooie ondergrond die liefst ook nog voorzien is van een degelijke waterafvoer voor regenwater. Vervolgens maak je alles tot een sterk geheel met de nodige randen en boorden. Stap 1 is compleet, de basis is gelegd.

terrasplanken

Tuinhuis met overkapping: een handige opslagplaats en gezellige zithoek 

Willen we niet allemaal het hele jaar door van onze tuin kunnen genieten? Rekening houdend met de grillen van het Belgische weer is een mooie en sterke basis alleen niet genoeg.

Met een stijlvolle overkapping is naar binnen vluchten voor een onverwachte regenbui voorgoed verleden tijd. Er zijn tal van overkappingsmogelijkheden die mooi aansluiten bij je woning. Kies je ervoor om een (extra) zithoek te creëren? Dan kan je twee vliegen in één klap slaan met een tuinhuis met overkapping en aanpalende lounge: je hebt dan een stijlvolle opslagruimte voor al je tuinmateriaal én een (extra) zithoek met de nodige schaduw en bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Kies vooral voor een duurzaam materiaal dat weerbestendig is, zoals bijvoorbeeld een houten of metalen tuinhuis met overkapping. Deze zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar, zodat er altijd wel eentje bij jouw bouwstijl past.

tuinhuis-overkapping

Genieten in zomer én winter met de juiste vuurelementen in je tuin

Wanneer we het hebben over vuurelementen in de tuin denk je misschien meteen aan een zomerse BBQ met vrienden. Een barbecue is sfeervol, warm en laat je vooral toe om heerlijke maaltijden op tafel te toveren, en dat natuurlijk niet alleen in de zomer. De barbecue aansteken in de winter zorgt daarnaast voor een gezellige sfeer en heerlijke warmte. Twee vliegen in één klap!

Toch hoef je niet aan het koken te slaan om van een warm vuurtje te genieten in de tuin. Op koelere avonden of frisse dagen zijn er vuurtafels-en schalen, vuurkorven en warmtestralers die je terras kunnen verwarmen. Zo kan je tijdens elk seizoen langer genieten van je tuin.

Warmtestralers

’s Avonds langer op je terras blijven zitten? Dat is waar elektrische terrasverwarmers voor gemaakt zijn. Met één druk op de knop zorg je voor een heerlijk verwarmde zithoek op koelere avonden of dagen.

Vuurtafels

Vuurtafels zijn de ideale aanvulling voor je terras. Deze ronde of vierkante tafels zijn ontworpen om glazen of hapjes op te plaatsen en van zodra het afkoelt kan je in het midden van de tafel een vuurtje aansteken. Ook kan je boven een vuurtafel heel eenvoudig een rooster plaatsen om een lekker gerechtje klaar te maken.

Vuurschalen

Met een vuurschaal zorg je voor een gezellige en warme zithoek op je terras. Vuurschalen zijn er van verschillende merken en zowel vierkant als rond met verschillende diameters. Met een vuurschaalhouder plaats je je vuurschaal op hoogte zodat het niet rechtstreeks op je terrastegels of op het gras hoeft te staan.

Tuinkachel

Een leuk alternatief voor een traditionele vuurkorf zijn de Beroga tuinkachels. Een tuinkachel zorgt voor een moderne look in de tuin maar met de gezelligheid en warmte van een echt vuur. Daarnaast hebben de meeste tuinkachels een apart vak om hout in op te slaan.

Wist je trouwens dat we samenwerken met Geroba om jouw vuurelement op maat te maken?

Kom langs in onze showtuin!
vuurkorf

Houtopslag voor een warm en gezellig terras in elk seizoen

Kies je voor warmte en gezelligheid in je tuin door middel van vuurelementen, dan heb je uiteraard ook een plekje nodig om hout op te bergen. Deze opslagplek moet volledig droog zijn en liefst ook nog bij je tuin of terras passen voor een stijlvolle oplossing. Zo kan je kiezen voor een rechthoekige, een ronde of een zeshoekige houtopslag. Nog belangrijker dan de stijl is het materiaal van houtopslag. Cortenstaal bijvoorbeeld heeft een authentieke roestbruine kleur en is een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat. Een andere optie is zwart gepoederlakt staal voor een modernere houtopslag.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek al onze houtberging producten hier.

houtopslag

Genieten tot in de vroege uurtjes met de juiste buitenverlichting

Op een zwoele zomeravond heerlijk lang buiten blijven zitten? Of ook in de herfst of in de winter langer genieten van je zithoek buiten? Tuinverlichting of buitenverlichting zorgt steeds voor een aangename sfeer op je terras en is ook nog eens praktisch.

Kies je voor staande verlichting, spotjes in je terrasoverkapping, grondspots langs het tuinpad of wandverlichting aan de zithoek? Ontdek ons assortiment aan buitenverlichting of kom langs in onze showtuin voor meer informatie.

TIP

Met het oog op energiebesparing kies je best voor LED tuinverlichting. Ook buitenverlichting met een sensor kan handig zijn voor wanneer deze niet de hele avond moet branden. Zo is er bij thuiskomst altijd licht. Daarnaast is tuinverlichting met sensor de ideale afwering voor inbrekers. 

buitenverlichting

Blijvend genieten van je terras tijdens alle seizoenen

Zo, je droomterras of zithoek is helemaal tot in de puntjes afgewerkt. Nu kan je welverdiend je voeten omhoog leggen en volop genieten. Een zwoele zomeravond met vrienden, een gezellige herfst-/winterbarbecue of een heerlijk lentefeest; jouw tuin is klaar voor iedere gelegenheid en ieder seizoen, het hele jaar lang.

Heb je een vraag? Bel ons!