Terug naar overzicht

Samenwerking met lokale producenten - Horticult

De Belgische markt wordt de laatste jaren overspoeld met grote webshops zoals Bol.com, Amazon, Wish en Ali Express die een gigantisch aanbod hebben. Het gros van deze producten wordt vaak geïmporteerd waardoor de lokale Belgische en Nederlandse KMO’s hun omzet steeds verder zien dalen. Hierop willen wij als Hilfra inspelen door te kiezen voor kwalitatieve producten die in Europa worden geproduceerd en bij voorkeur uit België of Nederland.

Samenwerking met lokale producenten - Horticult

Horticult

Eén van deze leveranciers is Horticult. Zij zijn al ruim 10 jaar producent van steen-/grindkorven van absolute topkwaliteit. We willen hun materialen hier graag even voorstellen. 

Historie van steenkorven

De kwaliteit en functionaliteit van steenkorven hebben zich al eeuwenlang bewezen. Steenkorven werden al in de Middeleeuwen toegepast om eenvoudige ‘forten’ te bouwen of om op slagvelden het geschut en de soldaten te beschermen. Ze bestonden uit rieten, katoenen of met ander materiaal verstevigde, cilindervormige manden welke werden gevuld met aarde. De cilinders pasten door de verschillende diameters in elkaar, waren licht en konden daarom relatief gemakkelijk worden vervoerd naar andere locaties. Tegenwoordig worden steenkorven nog vaak gebruikt voor militaire doeleinden, als een snelle en eerste bescherming rond een vooruitgeschoven basis.

Hedendaagse steenkorven

De steenkorven van nu worden nog steeds als grond- en waterkering wand maar ook als praktische, mooie en bijzondere esthetische oplossing gebruikt voor afscheidingen, tuinornamenten etc. De manden van vroeger zijn nu vervangen door duurzame metalen korven gevuld met stenen.

Voordelen van Horticult-steenkorven

Steenkorven worden steeds vaker toegepast als schutting, keerwand of vijver-/zwembad omranding, maar ook als decoratief tuinmeubilair in de vorm van buitenhaarden, barbeques, tuinbanken, plantenbakken e.d. Ze zorgen voor een unieke aankleding van uw tuin en geven uw leefomgeving extra sfeer en cachet. Horticult steenkorven zijn uiterst praktisch, duurzaam, stabiel en kunnen in alle vormen, maten, kleuren en combinaties worden geleverd..

 • Eigen productie

Horticult ontwerpt en produceert steenkorven volledig in eigen beheer. De topkwaliteit, het perfecte maatwerk en de uiterst stabiele plaatsing hebben er voor gezorgd dat Horticult in de afgelopen jaren door haar specialisatie een naam heeft verworven.

 • Breed assortiment

Horticult levert een breed aanbod van topkwaliteit korven en schuttingen welke afgevuld kunnen worden met stenen, grind of ander materiaal.

 • Duurzame investering

Gesteund door inmiddels 10 jaar ervaring weet Horticult als geen ander hoe steenkorven perfect gefabriceerd moeten worden. Niet alleen de vorm, een simpele vulwijze en eenvoudige montage van accessoires zijn in de afgelopen jaren belangrijk gebleken maar vooral ook de kwaliteit van draadmateriaal en de bevestiging van de verschillende onderdelen. Daardoor vormen Horticult steenkorven een zeer duurzame investering in uw project.

 • Geen roestvorming

De verschillende elementen van Horticult korven worden gevormd uit stalen draadmatten met een coating van 95% zink en 5% aluminium (bedekking 360 gr/m2). De gegarandeerde levensduur is daarmee ca. 75 jaar en 3 tot 5x langer dan van gegalvaniseerde draad. Onze zink/alu draad heeft een zelfherstellend vermogen waardoor doorroesten geen kans krijgt. Veel leveranciers werken met gegalvaniseerd of stalen draad. Let daar vooral op bij uw keuze.

 • Veilig en stabiel

Om een langdurige oplossing te garanderen is ook de constructie van de korven van groot belang. Horticult steenkorven worden in tegenstelling tot de korven van veel collega’s, altijd geleverd met meer dan voldoende stevige tussenschotten (4mm ø), waardoor Horticult korven stabieler zijn en strakker tonen. Buikvorming, verzakkingen of scheef hangen wordt op de ze wijze voorkomen en de wanden zijn dan beter beschermd tegen slijtage.

Horticult steenkorven worden voorgemonteerd geleverd met een open deksel en bodem. Daardoor kunnen ze samengevouwen, eenvoudiger worden getransporteerd. Op de plaats van bestemming hoeft u alleen met een handtang en de speciaal bijgeleverde clips de bodem vast te zetten en de korven te vullen. Horticult levert een duidelijke handleiding bij op welke wijze u het geheel verticaal optimaal kunt stabiliseren of verankeren.

TIP

Hoe kies ik de juiste maas en het juiste vulmateriaal?

Horticult steenkorven worden geleverd in 3 verschillende maaswijdtes waarbij de dikte van het zink/aluminium draad voor alle afmetingen gelijk is, namelijk 4 mm ø. De door u gewenste korven kunnen daaruit machinaal worden geknipt, zonder scherpe punten.

Maaswijdtes

Horticult levert korven met een maaswijdte van 50x50 of 75x75 mm. De maaswijdte bepaalt de maximale afmeting van een korfelement uit één stuk maar ook de grootte van de vulstenen en daarmee ook voor een groot deel de kwaliteit en kleur er van. Op de pagina siergrind vindt u de combinatiemogelijkheden.

Paneelafmetingen en vulling

Onderstaand een overzicht van de verschillende maaswijdtes in combinatie met maximale paneelafmetingen (uit één stuk) en vulgrootte. Wij hebben de volgende maten altijd op voorraad.

 • Maas 50 x 50mm:

 1. Paneel 1800 x 1800mm > Stenen 40 - 80mm

 2. Paneel 2000 x 1000mm > Stenen 40 - 80mm

 3. Paneel 2000 x 2000mm > Stenen 40 - 80mm
 • Maas 75 x 75mm:

 1. paneel 2100 x 2100mm > Stenen 60 - 200mm.

De totale lengte van een wand wordt bepaald door een veelvoud van de maaswijdte + een paar centimeter extra door het vullen van de korven.

Maaswijdte, dikte van de korf en kleur

De grootte van het vulmateriaal wordt altijd bepaald door de maaswijdte van de draadpanelen, door de dikte van de korf of schutting en door de kleur.

Grootte en soort vulmateriaal

Horticult korven kunnen worden gevuld met grind, stenen of keien, los gestort of gestapeld. Veel gebruikte vullingen zijn bijvoorbeeld graniet, basalt, marmara, kalksteen, lavasteen maar zelfs verwerking van gerecycled beton is mogelijk.

Grindkorven en -schuttingen met binnengaas

Horticult levert ook ultradunne grindschuttingen en -korven. Deze speciale korven worden geleverd met binnengaas in de korf, waardoor ze gevuld kunnen worden met fijn of grof grind, maar ook bijvoorbeeld met schelpen of zelfs houtsnippers.

Horticult steenkorven zijn zeer milieu- en natuurvriendelijk

 • Duurzaam

Alle gebruikte onderdelen van Horticult korven, staal en steen, zijn duurzaam, volledig en eenvoudig recyclebaar. Omdat het vulmateriaal veelal bestaat uit steenmateriaal, vormt de verwerking en de bouwwijze geen onnodige aanslag op het milieu. Zeker ten opzichte van traditionele bouwmethodes is er minder gebruik van chemicaliën en energieverbruik.

 • Functioneel

Horticult steenkorven kunnen door een aangepaste samenstelling, bijvoorbeeld door het toevoegen van zand, begroeid raken..., een natuurlijke uitstraling bereiken en volledig opgaan in hun omgeving. Daardoor kunnen schans- en steenkorven prima fungeren als een ecosysteem waarin plant en dier optimaal op hun plek zijn, een mooie combinatie van functioneel en natuurbehoud. Ook in de uitvoering als oever- of waterkering kunnen natuurlijke leefklimaten ontstaan.

 • Geluidwerend

Daarnaast kunnen de zeer dunne Horticult grindschuttingen met een fijn binnengaas perfect worden gebruikt als geluidwerende wand. Ze zijn geluidreducerend en vangen bovendien stikstofoxiden en fijnstof af.

Mastercard Bancontact Visa Overschrijving
Heb je een vraag? Bel ons!