Terug naar overzicht

Ga voor eenheid met onze terrastegels voor binnen én buiten

De nieuwste trend bestaat erin om binnen en buiten dezelfde tegels te gebruiken. Op deze manier creëer je één groot geheel en oogt zowel je tuin als je woonkamer meteen een stuk groter. Met wat aandacht voor bepaalde zaken is deze uitvoering perfect mogelijk. We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden van onze terrastegels in onderstaand blogbericht.

Ga voor eenheid met onze terrastegels voor binnen én buiten

Welke tegels kan ik gebruiken voor binnen-en buiten?

Ook al oogt continuïteit tussen binnen en buiten erg mooi, er zijn een aantal factoren waarmee je best rekening houdt bij de aankoop van je tegels. Binnen is namelijk niet hetzelfde als buiten waardoor je zonder rekening te houden met onderstaande factoren, het risicio loopt dat je buitenvloer na verloop van tijd een andere kleur krijgt dan je binnenvloer.

Met welke factoren moet ik rekening houden bij de keuze van mijn tegels?

Een belangrijk element is bijvoorbeeld de vorstvrijheid van de tegels. Je wil natuurlijk niet dat je buitentegels kapot vriezen in de winter. Daarnaast moeten buitentegels ook tegen een stootje kunnen gezien ze meer te verduren krijgen dan binnentegels. Natuursteen is bijvoorbeeld een geschikte optie als je wil dat krassen en consoorten niet te hard opvallen.

Verder is ook de gladheid van je tegels een factor om rekening mee te houden. Buitentegels worden wel eens blootgesteld aan regen waardoor ze glad en gevaarlijk kunnen worden. Bij tegels die je ook binnen wil leggen, let je best ook even op de dikte van de tegel. In heel wat artikels wordt aangeraden om te werken met een dikte van 1 cm voor binnentegels, maar ook 2 cm is perfect mogelijk. Onderstaande uitwerkingen zijn hier een mooi voorbeeld van.

Welk materiaal kies ik best voor mijn tegels?

De ideale steen bestaat helaas niet. Elke steen en elke materiaalsoort heeft zijn voor-en nadelen. We overlopen even kort de belangrijkste verschillen tussen de materialen in ons assortiment die gebruikt kunnen worden voor binnen en buiten.

  • Natuursteen is een natuurlijk product en heeft dankzij zijn oneffenheden en kleurverschillen ook een erg natuurlijke uitstraling. Deze tegels hebben als grote voordeel dat vlekken erop niet per se storend zijn en meestal ook vanzelf weer vervagen. De meeste terrastegels uit natuursteen zijn ook volledig vorstbestendig.
  • Een volgende geschikte optie voor een combinatie van binnen en buiten zijn keramische tegels. Keramiek wordt op hoge temperatuur gebakken waardoor de tegels erg hard zijn. Onze keramische tegels hebben altijd een vorm van stroefheid zodat ze niet glad en gevaarlijk worden wanneer ze buiten blootgesteld worden aan regen of andere watervormen.
  • Betontegels waren enkele jaren geleden nog een variant die enkel voor buiten werd gebruikt. Toch beginnen ook betontegels aan populariteit in het interieur te winnen. De tegels hebben een cementlook, maar genieten wel dezelfde voordelen als keramische tegels. Deze tegels zijn vooral geschikt bij een modern en strak interieur.
TIP

Ontdek de GeoCeramica-collectie

De specialist van onze terrastegels is ongetwijfeld de GeoCeramica-collectie. Deze collectie is als het ware een combinatie van zijn beton en keramische collega’s. De keramische tegel wordt gecombineerd met een speciale Stabikorn ondergrond (ofwel waterdoorlatend beton) waardoor ze genieten van een goede prijs-kwaliteitverhouding en erg makkelijk te leggen zijn. Best of both worlds dus!

Je terrastegels voor binnen en buiten gevonden?

Heb je gekozen voor eenheid tussen je interieur en tuin? Wij denken dat je alvast een super keuze hebt gemaakt. Bestellen van je terrastegels kan eenvoudig via de webshop. Twijfel je toch nog over bepaalde zaken? Kom dan gerust eens langs in onze showtuin in Vlimmeren en we staan je met plezier te woord.

Mastercard Bancontact Visa Overschrijving
Heb je een vraag? Bel ons!