Terug naar overzicht

Waarom kies ik kleiklinkers voor mijn oprit?

Ben jij van plan om binnenkort je bestaande oprit te vernieuwen of een nieuwe oprit aan te leggen? Overweeg dan om voor kleiklinkers te kiezen. Waarom? We lichten graag de voordelen, soorten & prijzen toe in ons blogbericht.

Waarom kies ik kleiklinkers voor mijn oprit?

Waterdoorlatende kleiklinkers

Hun waterdoorlatendheid is één van de vele voordelen die kleiklinkers bieden. Dit zorgt ervoor dat het regenwater langzaam in de bodem kan doorsijpelen. Let op, niet alle kleiklinkers zijn waterdoorlatend! Vraag dit dus zeker na.

Andere voordelen van kleiklinkers

Kleiklinkers staan eigenlijk voornamelijk bekend om hun duurzaamheid. Ze worden vervaardigd uit keramiek, wat uitzonderlijk kwalitatief materiaal is. Hierdoor nemen ze weinig water op, zijn ze weersbestendig én bestand tegen verkleuring en slijtage. Door hun slijtvastheid, gaan ze honderden jaren mee en hebben ze erg weinig onderhoud nodig.

Conclusie: kleiklinkers zijn ideaal om te gebruiken voor je oprit.

 

Soorten kleiklinkers voor oprit

Kleiklinkers bestaan in allerlei kleuren en formaten. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. We lichten er graag enkele toe.

Een kleiklinker heeft zijn kleur te danken aan de manier waarop de steen wordt gebakken. De natuurlijkste en dan ook de meest voorkomende kleuren zijn rood en beige/bruin. Maar tegenwoordig kan je ze ook al in het blauw, grijs, groen of zwart verkrijgen.

Wie daarnaast dacht dat een oprit in kleiklinkers weinig mogelijkheden biedt, heeft ongelijk. Kleiklinkers kunnen namelijk geplaatst worden in allerlei legverbanden zoals visgraat, halfsteen, diagonaal, etc.

Als laatste, kan je een keuze maken tussen getrommelde en ongetrommelde kleiklinkers. Het trommelen van stenen is een proces waarbij de stenen opzettelijk worden beschadigd om ze een verouderde look te geven.

  • Getrommelde kleiklinkers: getrommelde stenen hebben een gebruikt uiterlijk en geven een klassiek/verouderd uitzicht.
  • Ongetrommelde kleiklinkers: deze stenen hebben strakke randen en een moderne look.

 

Wat is de prijs van kleiklinkers?

Kleiklinkers zijn niet de goedkoopste. Maar door hun voordelige eigenschappen, zijn ze hun investering wel zeker waard. We geven je graag een overzicht van onze prijzen.

In onze webshop maken we een onderscheid tussen getrommelde en ongetrommelde kleiklinkers. Getrommelde kleiklinkers kan je kopen vanaf minimum € 28,93 per m2 (excl. BTW) gaande tot maximum € 132,89 per m2 (excl. BTW).

Ongetrommelde kleiklinkers koop je vanaf minimum € 32,56 per m2 (excl. BTW) gaande tot maximum € 126,03 per m2 (excl. BTW).

Ook je oprit laten aanleggen in kleiklinkers is duurder dan het plaatsen van gewone klinkers. Dit omdat het leggen ervan een stuk meer tijd kost. Ben je zelf handig? Dan is dit natuurlijk geen factor om rekening mee te houden.

Kleiklinkers kopen?

Ben je overtuigd dat je je oprit wil aanleggen met kleiklinkers? Bekijk ons ruim assortiment en koop de gewenste kleiklinkers online in onze webshop. Wij leveren deze bij jou thuis af. Wil je graag nog extra advies? Of wil je onze producten eerst eens bekijken alvorens je ze aankoopt? Kom dan gerust langs in onze showtuin, wij helpen je graag verder.

Mastercard Bancontact Visa Overschrijving
Heb je een vraag? Bel ons!