Terug naar overzicht

Waarom kies ik keramische tegels van 3 cm dik voor mijn terras of oprit?

Keramische tegels zijn al jarenlang populair binnenshuis. Maar wist je dat je jouw terras of oprit ook kan aanleggen met keramiek tegels? Als je een onderhoudsarm terras, een luxe uitstraling en een enorme keuze aan prints wil, is dit een ideale keuze. Naast betontegels, zijn keramische tegels trouwens de meest gekozen tegels voor tuinpaadjes en terrassen.

Waarom kies ik keramische tegels van 3 cm dik voor mijn terras of oprit?

Keramische tegels bestaan uit natuurproducten die gebakken worden. Zand, klei en mineralen worden samengeperst en vervolgens in een gloeiend hete oven (van minstens 1000°C) gebakken. Daardoor krijgen ze hun typische stevige structuur.

Relatief nieuw op de markt (2018), zijn keramische tegels van 3 cm dik. Deze tegels bestaan voor 100% uit keramiek en zijn, in vergelijking tot bijvoorbeeld betontegels, geen tegels die samengesteld zijn uit meerdere lagen. Zo kan er ook geen toplaag loskomen na verloop van tijd en kunnen we deze keramische tegels beschouwen als een erg duurzaam product.  

Wat zijn de voordelen van keramische tegels 3 cm?

Keramische terrastegels van 3 cm zijn niet alleen erg duurzaam, ze staan voornamelijk bekend om hun kleur- en krasvastheid. De tegels zijn dus uitstekend bestand tegen vuile schoenen, spelende kinderen, huisdieren of het verslepen van meubelen.

Daarnaast bieden ze ook de volgende voordelen:

  • Vlekvrij
  • UV- & zuurbestendig
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Vorstbestendig
  • Waterafstotend
  • Antislip

Wat zijn de nadelen van keramische tegels?

Hoe graag we ook de voordelen van keramische tegels toelichten, er bestaan ook enkele nadelen. Keramische tegels zijn namelijk vrij duur in aanschaf (duurder dan betontegels maar wel goedkoper dan natuursteen).

TIP

Hoe zelf keramische tegels plaatsen?

Keramische terrastegels van 3 cm dik, kan je eenvoudig zelf plaatsen. In een ideale situatie kunnen ze direct op een zandbed geplaatst worden maar in de meeste gevallen is een fundering van stabilisé of cement wel aan te raden. Dit voorkomt namelijk dat de tegels na verloop van tijd kunnen verschuiven. Wil je een volledige handleiding om keramische tegels te plaatsen? Bel ons gerust op voor advies, wij helpen je graag verder.

Keramische oprittegels

Omdat de tegels 3 cm dik zijn, kunnen ze zelfs op de oprit worden toegepast. Elke auto kan er met gemak overheen rijden zonder de tegels te beschadigen.

Keramische terrastegels

Met keramische tegels, kan je perfect een terras aanleggen. Doordat ze beschikbaar zijn in uiteenlopende afmetingen en prints, heb je een uitgebreid aanbod om uit te kiezen. Niet alleen voor terrassen maar ook voor tuin- & wandelpaadjes of rond zwembaden & jacuzzi’s, zijn keramische terrastegels ideaal. Dit hebben ze vooral te danken aan hun hoge antislipwaarde.

Keramische tegels kopen?

Bij Hilfra vind je een ruim assortiment aan 3 cm dikke keramische tegels. Of je nu op zoek bent naar beige, blauwe, bruine, grijze, witte of zwarte keramische tegels. De perfecte tegels voor jouw project vind je bij Hilfra. Kies de gewenste producten uit ons online assortiment en bestel eenvoudig online. Wil je je eerst laten adviseren? Je bent steeds welkom in onze showtuin. Onze experts helpen je graag verder.

Mastercard Bancontact Visa Overschrijving
Heb je een vraag? Bel ons!